Praca za granica
Informacje o USA
wynagrodzenie w usa

Forum dyskusyjne przeniesione

Zapraszamy do dyskusji na nowym, lepszym forum: Ewiza Forum 2

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   
wynagrodzenie w usa
   Forum Ewiza -> Praca za granicą-> wynagrodzenie w usa  
Autor Wiadomość
pain22

Obywatel
PostWysłany: 30.05.05, 16:56   Temat postu: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
mam takie pytanko jakie mniejwięcej jest wynagrodzenie w usa a dokładniej w chicago wybieram sie tam na wakacje i chciałbym wiedzieć ile mniejwiecej sie zarabia
Powrót do góry
Nika

Radca konsularny
PostWysłany: 05.06.05, 14:30   Temat postu: Re: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
pain22 napisał:
mam takie pytanko jakie mniejwięcej jest wynagrodzenie w usa a dokładniej w chicago wybieram sie tam na wakacje i chciałbym wiedzieć ile mniejwiecej sie zarabia

Taaaaa.......wakacje....... Razz
Powrót do góry
danny75

Oficer konsularny
PostWysłany: 31.07.05, 7:35   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
rewelacja...

"Jade na wakacje popracowac do USA"

szczerze mowiac.... rozumiem dlaczego ludzie to robia ale z drugiej strony szlag mnie trafia...
przez takie wlasnie zachowanie Polacy maja taka a nie inna opinie w stanach a wszyscy ci ktorzy przyjezdzaja tu legalnie maja utrudnienia (wiza, SSN, prawo jazdy etc)

dlatego powiem tak

NIE PRZYLATUJ NIE OPLACA SIE, JEST OGROME BEZROBOCIE A AMERYKANSKA GOSPODARKA JEST W RECESJI, I ZATRUDNIAJA TYLKO LUDZI, O INNYM NIZ BIALYM KOLORE SKORY!!!!
Powrót do góry
aneziss

Przedstawiciel konsulatu
PostWysłany: 31.07.05, 7:59   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
danny ale ty brednie piszesz
Powrót do góry
danny75

Oficer konsularny
PostWysłany: 31.07.05, 14:59   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
aneziss... widze ze nie zlapalas ironii i sarkazmu??
hmmm coz....
Powrót do góry
aneziss

Przedstawiciel konsulatu
PostWysłany: 31.07.05, 15:16   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
danny75 napisał:

NIE PRZYLATUJ NIE OPLACA SIE, JEST OGROME BEZROBOCIE A AMERYKANSKA GOSPODARKA JEST W RECESJI, I ZATRUDNIAJA TYLKO LUDZI, O INNYM NIZ BIALYM KOLORE SKORY!!!!

a tekst powyzszy jest godny pochwaly zwlaszcza ze zatrudniaja ludzi o innym kolorze skory niz bialym? masz wybujala wyobraznie
Powrót do góry
danny75

Oficer konsularny
PostWysłany: 31.07.05, 15:25   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
Aneziss

to jest IRONIA, ZLOSLIWOSC, SARKAZM

polecam slownik (uwaga trudne slowo) OBCYCH

jesli takowego nie posiadasz w domu to albo (uwaga kolejne trudne slowo) KSIEGARNIA albo (jeszcze trudniejsze slowo) BIBLIOTEKA
Powrót do góry
aneziss

Przedstawiciel konsulatu
PostWysłany: 31.07.05, 16:01   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
te slowa byly ironia sarkazmem? pogratulowac tylko wiedzy z jezyka polskiego... aniby do czego to sie ma??mieszasz sie w slowach i odradzasz innym przyjazdu do USA, i tu zostawie bezkomentarza... wejdz sobie na strone internetowa chocby bazarynki i zobacz ile jest ogloszen..(noi zaraz walniesz ze to tylko ironia-jesli tak to przeczytaj caly post z tym tekstem)
pozatym czy ty uwazasz ze jestem tak ulomna iz wedlug ciebie trudne slowo obce , ksiegarnia, biblioteka nie bedzie mi znane?czlowieku zastanow sie co piszesz i mnie nie obrazaj bo wydaje mi sie ze mam do czynienia raczej nie z osoba pelnoletnia(a zakladam ze nia niby jestes z postow) i na twoje nieszczescie posiadam takowy slownik i mam poloniste w rodzinie wiec jesli bede potrzebowac jakichs korepetycji to sie do tej osoby zwroce o pomoc a ty jesli masz jakies ale i uwazasz ze nie lapie watkow twoich wypowiedzi to moze z nimi cos jest nie tak i moze bys wprowadzil male poprawki w swoje odpowiedz albo normalnie je pisal a nie czepial sie mnie i innych bo narazie tylko to ci najlepiej wychodzi...
Zalozyles nowy temat o bajkach czytanych na forum, poki co to narazie dowiaduje sie o nich od ciebie.....a skoro tak to na twoim miejscu juz dawno bym tu nie wchodzila i dala sobie spokoj z takim forum bajkowym
Powrót do góry
danny75

Oficer konsularny
PostWysłany: 31.07.05, 16:10   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
Skoro masz poloniste w rodzinie to zapytaj go o zasady interpunkcji. NIe znalazlem ani jednego przecinka ani kropki w Twojej wypowiedzi a zdania bydujesz bardzo, bardzo rozbudowane.

Wiesz ja posiadam w rodzinie kilku kardio i neurochirurgow co nie czyni mnie lekarzem tak jak nie czyni ciebie polonistka (a nawet osoba poslugujaca sie poprawna polszczyzna)

I teraz specjalnie dla mojej szanownej, wysoce wyksztalconej oponentki zmieniam moje poprzednie oswiadczenie

ZAPRASZAMY WSZYSTKICH DO STANOW, PRZYJEZDZAJCIE, PRACA LEZY NA ULICACH. CZEKAMY Z OTWARTYMI RAMIONAMI I ZAPALCIMY WAM ILE BEDZIECIE CHCIELI. 1000$ TYGODNIOWO TO ZA MALO? DOBRZE DOSTANIECIE 3000$ I LIMUZYNE, I... WILLE Z BASENEM.... NO I OCZYWOSCIE, ZE NIE MUSICIE PRACOWAC!

mam nadzieje, ze teraz juz zlapalas ironie i sarkazm

latwiej juz tego powiedziec nie moge....
Powrót do góry
ADAM

Oficer administracji
PostWysłany: 31.07.05, 16:46   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
danny tak się składa ,ze właśnie jestem w Chicago i praca jest dla tych którzy chcą pracować ,wprawdzie trochę trzeba się rozejrzeć ,ale jest i na poczatek dostałem 10$ na h.
Powrót do góry
danny75

Oficer konsularny
PostWysłany: 31.07.05, 16:52   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
Adam
ale ja nie twierdze ze nie ma pracy...
ja tylko mowie ze nic tu nie lezy na ulicy
zgadzam sie z Toba ze jak sie chce to sie ma...
Powrót do góry
aneziss

Przedstawiciel konsulatu
PostWysłany: 31.07.05, 17:06   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
naprawde nie ma zadnego przecinka? a pytajnik to nie interpunkcja? nie mozliwe o popatrz znalazlam ... dla przykladu
aneziss napisał:
pozatym czy ty uwazasz ze jestem tak ulomna iz wedlug ciebie trudne slowo obce , ksiegarnia, biblioteka nie bedzie mi znane?

klania sie okulista...

nie pisze wypracowania a skoro juz tak oceniasz interpunkcje i bledy w moich wypowiedziach to zapomniales dodac ze np. miasta pisze sie z wielkiej litery no chyba ze sie myle,ale jesli dbasz o pisownie to najpierw zajmij sie swoja ktora ma wiele do zyczenia pozatym nie napisalam ze uwazam sie za polniste i przypomne ze raczej padlo twierdzenie iz jesli bede POTRZEBOWAC porady to o nia poprosze kogos z rodziny
wiec drogi dany przestan mieszac w wypowiedziach i jak masz zamiar cos napisac to sie dwa razy dobrze zastanow ...
Powrót do góry
danny75

Oficer konsularny
PostWysłany: 31.07.05, 17:21   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
Tylko ja nie twierdze, ze posluguje sie poprawna polszczyzna, wiem ze robie bledy.
Mam dyslekcje i dysgrafie ale sie staram. Smile

Przepraszam za bledy i brak interpunkcji, to nie jest moja wina.

Poza tym w Twojej wypowiedzi, na piec linii jest jedna kropka (po np.), jeden przecinek i jeden wielokropek.

Tak jak juz napislaem w jednym z postow do Ciebie.
Szanuje Twoje zdanie ale sie z nim nie zgadzam.

Koncze ta dyskusje, bo mysle, ze powiedzialem wszystko co mialem Tobie powiedziec.
Powrót do góry
Wtorek

Oficer konsularny
PostWysłany: 31.07.05, 17:24   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
danny75 napisał:
rewelacja...

"Jade na wakacje popracowac do USA"

szczerze mowiac.... rozumiem dlaczego ludzie to robia ale z drugiej strony szlag mnie trafia...
przez takie wlasnie zachowanie Polacy maja taka a nie inna opinie w stanach a wszyscy ci ktorzy przyjezdzaja tu legalnie maja utrudnienia (wiza, SSN, prawo jazdy etc)

dlatego powiem tak

Laughing
Powrót do góry
aneziss

Przedstawiciel konsulatu
PostWysłany: 31.07.05, 19:25   Temat postu: Odp:: wynagrodzenie w usa Zacytuj zaznaczone
ok a ja podkresle ze wypracowania nie pisze na forum i nie musze sie liczyc z interpunkcja ale dobrze ze przynajmniej jedna osoba tutaj tego przestrzega
koniec Smile
Powrót do góry

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   
   Forum Ewiza -> Praca za granicą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1    

wynagrodzenie w usa  
  Administracja forum Ewiza nie ponosi odpowiedzialnosci za wypowiedzi użytkowników forum.  

Ebay  |  Aukcje internetowe |  Praca za granicą  | Zwrot podatku | aukcje ebay | ebay forum | ebay | Polen witze | praca | job | buy